PRAKTISKE  OPPLYSNINGER

Viktig informasjon under vinterleiren

Informasjonsmøtene holdes inne på hotellet, og det er viktig at så mange deltakere og ledsagere som mulig møter opp. Da får alle med seg nødvendig informasjon for dagen.


Sekretariatet er bemannet hver morgen fra ca. 09:00 til 11:00 ved resepsjonsområdet. Har du spørsmål eller trenger hjelp, så stikk innom!


Ved resepsjonen finner du informasjonstavlen for vinterleiren. Her oppdateres dagens program og andre viktige beskjeder. Følg med – fjellværet kan skifte raskt, og noen ganger må vi justere planene underveis.


Vi vil også oppdatere programmet og legge ut viktige endringer på nettsiden vår Vinterleiren.no og på Facebook. Følg med der for siste nytt! Hold deg oppdatert – og gjør deg klar for flotte dager på vinterleir!

Transport til aktivitetene

Vi har snøscootere og en beltebil til å frakte personer og nødvendig utstyr til de ulike områdene og aktivitetene. Sted for av og pålessing er avhengig av snøforholdene. men vi starter alltid bak hotellet og plassene vil være tydelig merket. Her må de som trenger transport ut til aktivitetene møte opp. Se også på Kart og og avstander til aktivitetsområdene under Uteaktiviteter.   


Hvis noen har spesielle behov for transport, eller må fraktes utenom oppsatte tidspunkter, er det bare å kontakte Frode, sekretariatet eller noen med en oransje vest.


På fjellturen stiller også Gol og Hemsedal Røde kors opp med snøscootere.

Hjelm er påbudt for de som transporteres med snøscooter - ta derfor med din egen hjelm hver dag.


Følg anvisninger og køordninger ved plassene for av- og pålessing. Det blir ofte litt venting på transport – kle dere derfor fornuftig. Husk også at det er mange tunge løft for sjåførene, så veldig fint om dere hjelper til.


Spisesalen

Alle får faste plasser i spisesalen, og denne skal du bruke hver gang du spiser inne. Alle bord vil bli merket med navnekort. Hvis noen ønsker å bytte plass, så vil vi selvfølgelig hjelpe til med det. De som har spesiell diett eller må ha spesiell tilberedning av mat, ta tidlig kontakt med betjeningen i matsalen. Gjør det også selv om dere har meldt fra ved påmeldingen. Hvis det er behov for skjermet plass, ta kontakt med betjeningen eller Nina.


For å minske køene må vi dele dere i grupper som kommer til ulike tider til spisesalen. Søndag og mandag skal kommuner som begynner fra A til L  starte kl. 17.30 og kommuner fra M til Å skal  starte kl. 18.00. Tirsdag og onsdag så bytter gruppene slik at kommuner fra M til å begynner 17.30.  Til frokost er det ingen oppdeling. Det er viktig at du følger disse tidene og ikke kommer for tidlig. For at alle skal få bestilt drikke så fort som mulig, er det enklest hvis alle setter drikke på sitt eget rom.


Lunsj under åpen himmel – hver dag!

På vinterleiren spiser vi alltid lunsj ute – og vi lover god mat i godt selskap!

  • Mandag: Vi nyter varm lapskaus i Blåbærdalen – perfekt etter en formiddag ute i vinterlandskapet.
  • Tirsdag: Smør din egen niste og ta den med ut på tur. En enkel, men koselig lunsj i frisk fjelluft.
  • Onsdag: Vi fyrer opp store griller på fjellcampen og hamburgere og pølser er på menyen.


For de som har behov for spesielle diett, sørger vi for at det er tilpasset mat tilgjengelig. Hvis du ikke har meldt inn dette ved påmelding, gi beskjed så raskt som mulig til Nina eller til sekretariatet.

Vi sørger for drikke, men husk å ta med koppen du pakket med deg– den som stod på pakkelista!


Viktig! Det serveres ikke lunsj inne på hotellet for oss. 

Toalettfasiliteter under vinterleiren

Vi anbefaler alle å benytte toalettet før en går ut til dagens aktiviteter. Dersom behovet melder seg underveis, finnes det toaletter ved heishuset, samt vårt mobile toalett, som settes opp der det ellers ikke er tilgang til toalett. Toalettet er et handikaptoalett på 2 x 2 meter. 


Plassering av det mobile toalettet:

  • Mandag: Blåbærdalen
  • Tirsdag og onsdag: Fjellcampen


Ved eventuelle endringer i programmet vil vi informere om ny plassering.

Bassenget

Bassengområdet er åpent fra morgen til kveld. Området er hotellets ansvar, og vi har ingen organiserte aktiviteter i bassenget, så husk - dere er der på eget ansvar. Temperaturen i vannet er cirka 28 grader i det store bassenget, barnebassenget og 38 grader i boblebadet. er dessverre dårlig tilrettelagt for rullestolbrukere.


Røyking

Det er kun tillatt å røyke på hotellets anviste plasser. Unngå å røyke ved hotellets hovedinngang, da sjenerende røyk trekker inn på rommene ovenfor inngangen. Gjester på disse rommene blir også forstyrret av støy om kveldene.


Førstehjelp og beredskap

Vi har førstehjelpsutstyr tilgjengelig ved alle aktivitetsområder, i resepsjonen og i heishuset, Scooteren til Røde kors er utstyrt med avansert førstehjelpsutstyr og har en hjertestarter i tillegg til den som er i resepsjonen. 


Ved alvorlig personskade skal MEDISINSK NØDTELEFON – 113 – kontaktes umiddelbart.


Vi har etablert en beredskapsgruppe som kan kontaktes ved spesielle ulykker, hendelser eller noen går seg bort. Under har vi satt opp telefonnummer direkte til de som er i beredskapsgruppen. Hvis det er behov så ringer dere direkte, eller tar tak i en av instruktørene med de oransje vestene. Både Odd Inge og Karoline er utdannet sykepleiere.

  • Odd Inge:   930 98 127
  • Frode:         993 54 810
  • Karoline:     938 70 980


Miljø og bærekraft på vinterleiren

Vi er opptatt av å ta vare på miljøet og vi tror at alle kan bidra til en bedre fremtid ved å gjøre små, men viktige endringer i hverdagen. Som arrangør har vi gjort noen tiltak for å redusere vårt miljøavtrykk. Vi har byttet ut ballonger med tøyvimpler, vi oppfordrer alle til å ta med egen drikkekopp og matboks for å redusere avfall, og vi bruker internett til å gi informasjon i stedet for å bruke mye papir.  Vi prøver også å minimere kjøring av snøscooter, men vi må frakte utstyr og sikre at alle kan oppleve vinterfjellet på lik linje.

Her er noen enkle tiltak vi alle kan gjøre:

  • Bruk gjenbrukbare produkter som drikkekopp og matboks
  • Ta med deg søpla di og kast den i riktig søppelkasse
  • Slå av lys og elektriske apparater når de ikke er i bruk

Vi tar gjerne imot gode tips og råd på hvordan vi kan bli enda flinkere til å ta vare på miljøet. Husk, det minste vi kan gjøre er å ta med oss søpla vår og kaste den riktig. Sammen kan vi gjøre en stor forskjell!